Fox Industries heeft meerdere CNC draai- en freesbanken staan. Bewerking van vrijwel alle metaalsoorten in zeer hoge nauwkeurigheid, maar ook van andere materialen als kunststof is mogelijk.

 

Lees meer...

Sinds begin 2016 hebben we een nieuwe freesbank aan ons machine park toegevoegd; een Haas VF-4SS. Daarnaast maken we gebruik van o.a. een drie-assige Bridgeport VMC-610XP3 freesbank. Hieronder vind u de machinedetails en een aantal foto's.

Lees meer...

We maken gebruik van o.a. een EMCO E45 draaibank met diverse aangedreven gereedschappen en een materiaalstafaanvoer.

Lees meer...

Onze constructieafdeling richt zich vooral op kleine, lichte constructies. Het lassen van chassis, frames en machineonderdelen wordt hier gedaan. Door middel van lasmallen wordt gegarandeerd dat elk product met dezelfde nauwkeurigheid wordt gemaakt. We verwerken staal, rvs en aluminium, zowel handmatig als met de robot.

Lees meer...

Glasvezelversterkt polyester (polyester) is een kunststof waarmee Fox Industries een bijzonder lange ervaring heeft. De toepassing is bijna onbeperkt. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden met opties aan, waarbij de ontwerpers/ingenieurs hun creativiteit en wensen kunnen vervullen.

Lees meer...

Handlamineren, ook wel hand-layup genoemd, is de traditionele manier van polyester productie. Hierbij wordt allereerst de kleurlaag in een open mal gespoten (gelcoatlaag), deze laag is ongeveer 0,5 tot 0,8mm dik.

Lees meer...

Resin transfer molding (RTM) is een lage druk proces waarbij twee materialen in een boven- en ondermal worden gevormd. Tussen de boven- en ondermal zit een vastgestelde ruimte die de dikte van het product bepaald.

Lees meer...

Het maken van mallen voor polyester producten kan op een conventionele methode en op een moderne methode. Beide methodes hebben hun voor- en nadelen. Fox Industries B.V. heeft de kennis en de middelen in huis voor toepassing van beide methodes.

Lees meer...

Glasvezelversterkt polyester is een geweldig materiaal dat zowel licht als sterk is. Toch kan het gebeuren dat het beschadigd raakt, natuurlijk staan we ook dan voor u klaar, ook als dit producten zijn die origineel niet door ons zijn geproduceerd.

Lees meer...

In de ontwerp- en ontwikkelingsfase wordt gebruikt gemaakt van de nieuwste technieken. Het tekenwerk in 3D gebeurt volledig in Solidworks. Daarnaast maken we gebruik van het CAM programma OneCNC.

Lees meer...

De assemblageafdeling van Fox Industries is ingesteld op samenstellen en eventueel verlijmen van zowel in huis geproduceerde als aangeleverde delen. Verder kan Fox Industries zorg dragen voor kwaliteitscontrole, verpakking en vervoer.

Lees meer...

Alle geproduceerde onderdelen moeten uiteindelijk ergens heen en daar is onze logistieke afdeling verantwoordelijk voor. Inplannen, inpakken, inladen en eventueel afleveren behoort tot de taken.

Lees meer...

Met 'special' bedoelen we alle activiteiten die buiten de normale afdelingen vallen. Zo ontwikkelden en produceren we de kabelboom voor de Trigger Arrow en hebben we de volledige typegoedkeuring van de Arrow voorbereid en begeleid.

Lees meer...